Sinds 1 januari 2017 drukt onze drukkerij 100% CO² neutraal. Het volledige drukproces: van prepress en druk, tot afwerking en levering vallen hieronder. Ze ontvingen hiervoor het gecertificeerde CO²-Vinçotte label. Dé garantie voor echte klimaatinspanningen. Zo groen, da's echt niet te doen!

Onze drukkerij is 100% groene stroom

Onze stroom wordt voor de volle 100% opgewekt uit duurzame, onuitputtelijke energiebronnen zoals wind- en waterkracht. Bij deze opwekking komt geen CO2 en geen kernafval vrij! (Elexys) Ons koelsysteem is bovendien energiebesparend. Zo verspillen we geen onnodige stroom.

FSC, PEFC- en gerecycleerd papier

Al onze gestreken papierkwaliteiten en enveloppen dragen het FSC-logo, ook de ongestreken laserkwaliteit en het briefhoofdpapier. Ons eenzijdig gestreken karton draagt het PEFC-logo. FSC of Forest Stewardship Council en PEFC of Programme for the Endorsement of Forest Certification zijn twee verschillende non-profit organisaties die zijn opgericht om het verantwoord beheer van bossen te bevorderen. Anno 2018 worden FSC en PEFC ondersteund door het internationaal bedrijfsleven, overheden, maatschappelijke- en milieuorganisaties als het Wereld Natuur Fonds, Greenpeace en ICCO. De zogenaamde FSC- en PEFC-standaarden voor verantwoord bosbeheer brengen sociale, milieu en economische belangen in balans.

Een drukkerij die het FSC- of PEFC-keurmerk wil gebruiken en FSC- of PEFC-gecertificeerde producten wil verwerken, moet meewerken aan audits georganiseerd door een onafhankelijke certificeringsinstantie. Drukkerij Bulckens behaalde het FSC-certificaat begin 2009 en het PEFC-certificaat begin 2018. FSC en PEFC zijn onze standaarden. We drukken dus steeds op FSC- of PEFC-gecertificeerd papier of karton. Naast het brede gamma aan FSC- en PEFC-papierkwaliteiten, mochten 100% gerecycleerde papiersoorten niet ontbreken. Cyclus print is een hoogstaand grafisch papier met een natuurlijke tint, vervaardigd uit 100% gerecycleerde vezel. Cyclus heeft een groot aantal milieucertificaten waaronder 'De Blauwe Engel', het Europees Ecolabel (EU-flower), ISO 14001 en EMAS.

Ecologisch zonder compromissen

We geven alle afval gescheiden mee aan een gecertificeerde firma voor recyclage of verwerking. Daarnaast worden alle chemische stoffen en solventen gerecycleerd. 100% recyclage van papierafval en van drukvormen. Niet te doen zo groen!

Vegetale inkten

Onze inkten zijn op basis van vegetale (lees plantaardige) oliën. Solventinkten worden bij ons vervangen door UV-inkten. Dit houdt in dat de gangbare minerale oliën, nodig om harsen, droogstoffen en pigmenten in een viskeuze massa te houden, vervangen zijn door plantaardige oliën.

Transport

Door telkens op vaste dagen en uren te leveren, sturen we minder vrachtwagens de baan op. We sensibiliseren klanten bovendien om hun drukwerken zo veel mogelijk te bundelen in één transport. En dat is beter voor ons milieu!

Volg ons op Facebook